Livsviktiga Samtal: E-hälsa och rehabilitering

Välkommen till eHealth Arenas seminarieserie Livsviktiga Samtal och det fjärde seminariet i serien, som sker i samarbete med Curest och Qinematic och handlar om digitalisering av vården och fysioterapi.
 
Corona-pandemin har enorm påverkan på samhället och många som vårdats för covid-19 behöver långvarig rehabilitering för att komma tillbaka till vardagen. Enligt experter går det inte längre att endast prata om ökad vårdskuld, utan på grund av pandemin finns nu dessutom en stor rehabiliteringsskuld.
 
Detta seminarium kommer att handla om att digitalisera utifrån egna förutsättningar. Vi kommer gå in på vad digitalisering innebär och prata om många komponenter av digitalisering som ofta glöms bort. Vi visar även några praktiska exempel av digitaliserad fysioterapi från Skåne till Norrbotten.

Dessutom får vi, genom Qinematics VD Glenn Bilby, fysioterapeut och idrottsforskare, en global utblick i hur digitaliseringen av fysioterapi och rehabilitering ser ut runt om i världen. Han kommer även att dela med sig av ett par praktiska exempel där olika organisationer har kommit extra långt i digitaliseringen av fysioterapi och rehabilitering.  

Datum: 3 september 2020
Tid: 14.00-15.30
Plats: digitalt möte via Zoom, länk kommer att skickas till samtliga anmälda

Seminariet är kostnadsfritt. Skicka gärna vidare inbjudan till kollegor och andra som kan vara intresserade av att delta. 

Registreringen till seminariet är nu stängd. Vid frågor, vänligen kontakta Maria Eifrém på maria.eifrem@ehealtharena.se.

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.