Första hjälpen i mental hälsa på arbetsplatsen

Välkommen att gå Sveriges första HHR-utbildning för mental hälsa. Exklusiv möjlighet för dig som har anslutet företag till Kalmar Science Park. HHR står för hjärn- och hjärträddning och i den här ledarledda, digitala utbildningen får du lära dig hur du ser varningssignaler, bemöter ohälsa och stödjer dina arbetskamrater. Utbildningens syfte är att förebygga psykisk ohälsa, öka välbefinnandet och främja en god social arbetsmiljö.

Utbildningen är framtagen av YourMinds som är antagna till inkubatorprogrammet på Kalmar Science Park där de utvecklar digitala tjänster för företag. Utbildningen är en så kallad POC (Proof Of Concept) där YourMinds efteråt vill ha din feedback. Efter utbildningen erhåller du en certifiering.

Läs mer om utbildningen här >

Om psykisk ohälsa på arbetsplatsen
Enligt Arbetsmiljöverket upplever 1,4 miljoner svenskar att de har fysiska och psykiska besvär med hälsan på grund av arbetet. Hela 48 procent av alla sjukskrivningar i Sverige sker på grund av psykisk ohälsa. Kostnaden för samhället uppgår idag till över 200 miljarder kronor och bara bland landets hundra största företag uppgår de egna kostnaderna till omkring 40 miljarder kronor per år.

Utbildare från YourMinds:
Charlotte Kaupang och Pierre Edström

Vid frågor kontakta: 
Nicklas Nilsson, tel 072-398 68 24
yourminds.se 

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.