Förbered dig för en framtid med Artificiell Intelligens

Kom och lyssna till Anders Arpteg om varför Artificiell Intelligens, AI, är så hett just nu och hur vi kan hänga med i utvecklingen. Anders har jobbat i över 20 år med AI, bland annat på Spotify, PriceRunner, Netflix och nu senast Peltarion.

Just nu pågår ett stort antal investeringar i AI, runt om i världen, både inom industrin och bland regeringar som bygger landsomfattande AI-program. USA är ledande, men Kina har gått ut med en avsiktförklaring om att bli "världens främsta innovationscentrum för AI" senast 2030. Även EU har skissat fram en strategi för att öka offentliga och privata investeringar i AI. Länder som Frankrike, Tyskland, Finland, och nu även Sverige bygger nationella program för AI. Varför ser vi alla dessa investeringar nu? Vilka är de senaste AI-tillskotten? Och kan de nordiska länderna hänga med i utvecklingen?
 
 Några huvudpunkter i föredraget
• Vad har gjort AI så kraftfullt de senaste åren?
• Vilka är de bästa AI-investeringarna i Europa de senaste åren?
• Hur använder Spotify, Peltarion och andra företag de senaste AI-teknikerna?
• Kan Sverige och Europa hänga på USA och Kina?

Onsdag den 29 Augusti
Klockan 13.00-14.00

First Hotel Witt Kalmar

Om Anders Arpteg
Anders Arpteg har arbetat med AI i 20 år både inom akademin och inom industrin och har en doktorsexamen från Linköpings universitet. Han har även arbetat på Spotify i många år med big data- och maskininlärningstekniker för att optimera användarupplevelser. Nu arbetar han med de senaste AI-teknikerna hos Peltarion som Principal Data Scientist, med det ambitiösa målet att göra "deep learning" och AI tillgängligt för alla, inte bara de stora teknikorganisationerna. Anders är även grundare av Agent Central AB, AI-rådgivare för den svenska regeringen, organisatör för Machine Learning Stockholm Meetup Group och medlem av flertalet advisory boards.

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.