Digitala Affärer – Hur påverkar nya e-handelslagarna ditt företag

Här kommer du till seminariet >

Detta webbinarium är en del av digitala affärer-serien och är öppet för alla.

Digitaliseringen har skett i rasande takt och konsumtionsmönstren förändrats från att köpa varor och tjänster i butik till att ske digitalt i allt större utsträckning. Under 2022 har det med anledning därav trätt i kraft lagändringar på konsumenträttens område. Tillsammans med Svensk Handel Juridik AB:s jurist Stina Hellberg får vi en genomgång kring vilka skärpta krav som nu ställs på e-handlare. Under webbinariet kommer störst fokus att ligga på nyheten i Prisinformationslagen (2004:347) men i korthet kommer även ändringarna i följande lagar att lyftas upp:
• Marknadsföringslagen (2008:486)
• Distansavtalslagen (2005:59)
• Avtalsvillkorslagen (1994:1512)
• Konsumentköplagen (1990:932)
Driver du handel eller någon form av försäljning digitalt eller funderar på att starta är detta webbinarium absolut något för dig. Speciellt då en överträdelse av ändringarna som kommer lyftas upp i ovan nämnda lagar, kan medföra en sanktionsavgift om 4 % av näringsidkarens årsomsättning.
Länken till seminariet kommer att skickas ut den 20:e september, klockan 22:00. Har du inte fått någon länk, kontakta Henric Andreasson.

Onsdagen 21 september, 2022
Klockan 10.00 – 11.00

Mer om föreläsaren/eventet
Stina Hellberg är ansvarig för verksamhetsområdena e-handel och konsumenträtt hos Svensk Handel Juridik AB. Stina arbetar även nära med Svensk Digital Handels certifiering Trygg E-handel där hon bland annat agerar sakkunnig expert i frågor från e-handlare rörande konsumenträtt och GDPR.

Läs gärna igenom vår uppförandekod innan eventet >

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.