Blooper Evening på Jämställdhetsfestivalen 2023

Presentations will be held in Swedish!
Välkommen att lyssna, inspireras och umgås på Blooper Evening där vi ikväll hyllar Internationella kvinnodagen tillsammans med Queens of Kalmar som arbetar för ett jämställt samhälle! Blooper Evening är ett initiativ för att uppmuntra alla att våga misslyckas på sin väg mot framgång. Nyföretagare, studenter och andra nyfikna, se till att anmäla dig, de brukar snabbt bli fullbokade!

Under Blooper Evening delar de inbjudna talarna med sig av sina historier och deras misslyckanden, men också om sina lärdomar och hur de har kommit ut starkare på andra sidan. Under kvällen får du träffa tre inspiratörer som delar med sig av sina bloopers och svarar på frågor. 

Varmt välkommen att lyssna och umgås under avslappnade former i en härlig miljö! Vegetarisk plockmat kommer att serveras dig som är anmäld.

Onsdag 8 mars kl 17.00-19.15, på restaurang Zegel
Möjlighet att fortsätta kvällen till stängning!

Inspireras av
Malin Gruvhagen, Snyggsnack
Snyggsnack skapades en kväll hemma vid köksbordet, en sån där kväll där tankarna vandrar och allt helt plötsligt blir solklart. Malin hade fått en förfrågan om att ha ett gäng fantastiska hockeyspelare i en blandning av mental träning och förhållningssätt. Laget hade fastnat i ett mönster man inte ville ha. Vissa hade roller som var svåra att ta sig ur och man hade skapat ett klimat som stundtals var trist. Dessa frågor är idag Malins grund, sitt livs bas och dit hennes tankar vandrar när de får vandra fritt. Att våga göra annorlunda när något känns dåligt, att vilja utvecklas vidare och att förstå att "det jag lägger in i livet är det jag oftast får ut".

Sandra Tigerlind,  startupföretaget Tjappo.
På väg till den obligatoriska utbildningen till föreståndare voltade hon med bilen och landade på taket. När hon sökte om det obligatoriska tillståndet för företaget sa myndigheten nej. Då stod hon redan med ett företagslån och påskrivet lokalkontrakt. Att starta i uppförsbacke skrämmer bara folk som aldrig bestigit berg förut. Sandra har drivit företag genom mot- och medgång men nu har denna norrbottniskan äntligen tagit nedförsbacken till Småland och landat i sin nya startup Tjappo. En lång och krokig väg som alltid haft hundars välfärd i rockärmen men också lite hundskit under skorna. Omplaceringarnas mest kända hundpsykolog försöker nu revolutionera praktiska hundprodukter så att de anpassas efter hundens känslor och välfärd genom konceptet "vardagslevnad- inte vardagslydnad". Sandra är också grundare av hundhemmet Black Dog. Black Dog, eller Tjappo på samiska, är en metafor för de oönskade (oftast svarta) hundar som alltid blir adopterade sist – om ens alls, samt de som är äldre eller lite trasiga.  

Linda Petersson, grundare och ägare Telin
Tuffaste och läskigaste utmaningen hittills var att våga ta steget och bli egen företagare, med facit i hand värt det hela vägen och att jag vågade testa är jag så oerhört lycklig för nu. Telin grundades 2011 och ägs idag till 100 % av Linda. Hon startade eget rekryteringsföretag för 11 år sedan, helt utan lån och mitt i den tuffa finanskrisen. Beslutet togs efter tio år i rekryteringsbranschen i Stockholm när familjen flyttade till Kalmar. Idag har hon ytterligare 6 kollegor och de ger sig aldrig, för det bara måste gå och det är roligt att få vara med och skapa lösningar för andra. Lindas ledord är att om du drömmer om att göra något nytt, våga kämpa för att nå det, alla har en plats som är rätt för just dem!

Inför eventet ber vi dig läsa igenom Kalmar Science Parks uppförandekod >

Ett arrangemang av Kalmar Science Park och Drivhuset och denna gång i samarbete med Queens of Kalmar och Jämställdhetsfestivalen 2023 där syftet är att skapa ytterligare medvetenhet och fokus kring Internationella kvinnodagen och varför den än idag är högst aktuell.

                        

Med finansiering från

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.