AI – den gamla nyheten som blev världskändis över natt

ChatGPT nådde en miljon användare på fem dagar. Samtidigt varnar forskare och företagsledare för AI:s utveckling och avsaknad av reglering. AI förväntas bli ett självklart verktyg i allas verksamheter och för att möjliggöra att detta sker säkert kommer snart EU AI Act att träda i kraft.

Vad händer nu? Hur kan vi dra nytta av AI för att stärka vår affär och samtidigt närma oss omställningen på ett medvetet sätt för att minska risken att tvingas omrpgrammera, byta leverantör eller i värsta fall betala AI Act:s höga sanktioner? 

För att guida dig och ditt företag rätt kring vad ni i nuläget behöver ha koll på och hålla ögonen öppna för, guidar Louise Malmberg från Fondia dig igenom detta utifrån följande: 

  • Varför behöver AI vara demokratisk?
  • När har AI-anvädning gått snett?
  • Vilka övergripande risker finns?
  • Vilka risker finns för bolag redan idag?
  • Vad är EU AI Act?
  • Vad behöver bolag göra nu?

Tänk på att platserna är begränsade och är du student väljer du det under ”Vem är du”. Sista anmälningsdag är den 12 november klockan 23.59, anmäl dig endast om du vet att du kan närvara. Får du förhinder så avanmäl dig i anmälningsbekräftelsen du fått.

Torsdagen den 16 november 2023
Klockan 13.00-14.00

Konserthuset, lokal Ateljén, Västra Esplanaden 14, Växjö

Detta evenemang är en del av Digitala Veckan som samarrangeras av Digitri, Region Kronoberg, Linnéuniversitetet, Kalmar Science Park och Växjö Kommun som du kan läsa mer om här.

Läs gärna igenom vår uppförandekod innan eventet >

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.